Pastrav la cuptor

de mihaelar63 in Pastrav, 19 Iun 2020 | 3620 vizualizari

 

 Pastravul este un peste de apa dulce, deosebit de apreciata. Pentru ca ii plac apele mai reci, montane si puternic oxigenate, are o carne cu gust bun. In plus se curata foarte usor de oase si astfel este pe placul tuturor. Aceasta reteta este de  inspiratie italiana.  In maximum 30 minute aveti  o cina gustoasa si pot spune echilibrata !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi [ aproximativ 800 gr]
  • 4 linguri ulei masline
  • 4 linguri pesmet alb
  • 4 linguri vin alb
  • 2 linguri otet alb
  • 2 cepe verzi -coditele
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura mica patrunjel
  • legume pentru servit
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la cuptor:

  1. Pestele meu a fost curatat, dar nu de branhii si solzisori.
  2. Am scos branhiile. Am curatat solzii cu un cutit zimtat si l-am spalat bine .
  3. Nu am aruncat capul pentru ca am in famile amator care il consuma .
  4. Se unge pastravul cu otet si se pune deoparte .
  5. Tocati marunt  coditele de ceapa verde , patrunjelul si usturoiul .
  6. Amestecati-le cu pesmet, vin alb , sare si piper .
  7. Se obtine un mix nisipos cu verdeata .
  8. Sarati si piparati pastravii in interior cat si in exterior .
  9. Se ung cu putina zeama de lamie si ulei de masline .
  10. Lamaia se feliaza subtire .
  11. In fiecare pastrav introduceti cate doua feliute de lamaie si in mod egal mixul cu pesmet si verdeata .
  12. Se da tava cu pastravi la cuptor , timp de 25 minute la 220 grade celsius .
  13. In ultimele  5 minute , ridicati temperatura la 280 grade pentru a se coace frumos si a obtine o piele crocanta .
  14. Serviti pastravii insotiti de feliute de lamie si legumele preferate .

TIPS-URI

1

Cand cumparati peste , chiar daca este curatat , urmariti urmatoarele aspecte care va confirma prospetimea lui :

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pastrav prajit